Обединение на варненска и софийска фирма получи поръчка за 900 000 лв. за ремонт на водоснабдителната мрежа в петричкото с. Първомай

Обединение „Хая строй 2018” ДЗЗД спечели обществената поръчка за реконструкция на вътрешната водоснабдителна мрежа в петричкото с. Първомай. Обединението, включващо варненската фирма „Хая-С” ООД на Марийка Станева и Светлана Станева, и столичната „Вера Строй” ЕООД на Велин Венев, бе обявено за победител и по двете обособени позиции на поръчката – „Водоснабдяване” и „Пътна”. Общата й стойност е 740 082 лв. без ДДС.
Срещу близо 900-те хиляди лв., които ще получи, „Хая строй 2018” ще трябва да изгради 2 главни и 7 второстепенни водопроводни клонове с обща дължина на водопровода 2465,64 м. В проекта са включени още спирателни кранове, надземни пожарни хидранти, шахти изпускател и шахти въздушник. Веднага след поставяне на водопровода обединението ще трябва и да възстанови пътната настилка.
Вторият участник в конкурса – пловдивската фирма „Теракоминженеринг” ЕООД на Христо Христов, бе отстранена от процедурата заради нереално дълъг гаранционен срок от 10 г., който дала за основен ремонт на пътя. От 2003 г. в България минималният гаранционен срок е 2 г. и се предполага, че при дадени повече от 4 г. гаранция фирмата няма да може да изпълни ангажиментите си. Другият мотив за отстраняването на пловдивчани е предложението й докато ремонтира водопровода, да изработи проект за временна организация на движението – нещо, което община Петрич вече е изготвила.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *