Обединените на хартия школи под шапката на „Вихрен“ играят с различни имена срещу македонци

Обединените на хартия футболни школи в Сандански под шапката на местния „Вихрен“ играят с различни имена. Най-малките формации продължават да се наричат „Спорт Вилаж“, академията, която се сля със съгражданите и нейният собственик Йордан Тушев получи назначение за директор на новото формирование. Причината за „раздвояването“ е договорът за сътрудничество на частната ДЮШ с гръцкия гранд ПАОК, който беше сключен преди година и по силата на който елините приемат за свой сателит в курортния град именно „Спорт Вилаж“.

В изпълнение на поетите ангажименти през март догодина двама от най-добрите треньори на подрастващи формации в ПАОК ще гостуват в Сандански, за да изнесат показни занимания с местните таланти. Единият от специалистите – Ангелос Зазопулос, е селекционер и на националния отбор на Гърция до 17 г.

Междувременно две формации под името „Вихрен“ и две на „Спорт Вилаж“ посрещнаха своите връстници от „Тиквеш“ /Кавадарци/ за приятелски мачове, които се играха на изкуствените терени в Сандански и Струмяни. Гостите от Северна Македония спечелиха три от четирите срещи.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *