Обещаният от МЗ да заработи през септември нов Спешен център в Бобов дол все още е само на хартия

Репортер на „Струма“ потърси за коментар Валери Радлев, най-дългогодишния общински съветник от БСП и бивш председател на общинската структура на червените в Бобов дол. Ето какво заяви той: „На специална среща с представители на МЗ с ресор „Спешна помощ”, общински съветници и д-р Албена Рапатинска, директор на спешните центрове в областта, от министерството обещаха, че се заемат сериозно с проблема и до септември месец Бобов дол ще има нов Спешен център. Остават два месеца до определения срок, но все още няма никакво строителство. Добре, че не се явяват купувачи на помещенията, където се помещава в момента центърът, и обявените търгове от синдика пропадат. В община Бобов дол има само Спешен център и трима лични лекари, които обслужват 9000 души, толкова са жителите на общината. Управляващите се смениха и всичко остава на хартия. Никой не го интересува, че хората пътуват за лекар в Дупница и Кюстендил“, заяви В. Радлев.

Кметът на миньорската община адвокат Елза Величкова многократно е заявявала, че няма да остави населението без лекарска помощ. Тя непрекъснато търси добри специалисти, които да идват в Медицински център и да извършват прегледи на местното население.

Преди около 10 години общината е дала безвъзмездно общински парцел на МЗ за изграждане на Спешен център. Строителната документация за новата сграда е изработена още по време на ръководството на спешните центрове в Кюстендилска област от д-р Анелия Георгиева, която се пенсионира преди около три години.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Дали, взели...

    Шопска история: каруцата се счупила,дървата се разсипали, воловете избягали.брадвата загубил, ама иска да му донесат един хляб, за да варди там да не стане некоя беля! Няма вече да има спешен център в Бобов дол.Греблото да обясни защо.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *