Обикновена туршия

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 глави карфиол
1 зелка
5-6 червени пиперки
глава целина
няколко стръка целина
1 кг моркови
по 20 г сол на всеки литър вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измити и нарязани всички зеленчуци се смесват добре. Зелето се нарязва, карфиолът се разделя на розички, главата целина обелена и нарязана на малки кубчета, листата от целина заедно с дръжките ситно нарязани. Заливат се със студена вода, в която сме разтворили на всеки литър по 20 г сол. Затискам с чиния и затварям. Моята е правена в кутии от сирене, където на всяка кутия се събират освен зеленчуци и 6 л вода. Тоест на кутия по 120 г сол. Оставям на хладно на терасата и през ден поне се разбърква. Втасва за около 10 дни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *