Обилен сняг отменя полети от Франкфурт

Сняг и студ сковават Европа, а Германия се подготвя за транспортен хаос. Очакват се обилни снеговалежи и заледявания.

Прогнозите на германската метеорологична служба са за особено тежко положение в централната и южната част на страната, предава btv.

Ако възнамерявате да летите от и до района, трябва да знаете, че от много летища са издадени предупреждения за закъснения или отменени полети.

Летище Франкфурт обяви, че през следващите дни вероятно много полети ще бъдат отменени, а закъсненията при тези, които все пак бъдат извършени, ще бъдат сериозни заради очакваните снеговалежи.

На 17 и 18 януари трафикът на летището ще бъде силно ограничен. За днес са планирани 1030 полета, но компаниите могат да отменят някои от тях заради очакваните лоши метеорологични условия.

„Сигурността е главен приоритет на въздушния трафик“, посочват от летищния оператор „Фрапорт“.

Летището във Франкфурт е едно от най-натоварените в Европа. „Заради очакваното лошо време са възможни закъснения и отмяна на полети на 17 януари. Такива са възможни и на 18 януари“, гласи съобщение на летището.

До момента са отменени над 500 полета от Летище Франкфурт, а други имат закъснения, сочат данните на FlightAware, които следят авиационния трафик по цял свят.

Летището в Мюнхен е възможно също да бъде засегнато, сочи съобщение на „Луфтханза“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *