Обирджията, нахлул маскиран в дома на счетоводителката Мая Чергарска в Рила, е рецидивист с богато крими досие, съдят го и в Петрич

Окръжният съд в Кюстендил под председателството на съдия Галина Мухтийска остави в ареста рилчанина Валентин Иванов, който в съучастие с Николай Димитров от село Тополница нападнаха и обраха в дома й в Рила финансистката на хлебозавода в Кочериново Мая Чергарска. Двамата задигнаха 250 лв., 4  пръстена, гривна и колие с  плочка с изображение на Св. Богородица,  обеца, с общо тегло на златните накити  около 60 грама. Маскираните нахлули в къщата на 64- годишната Мая Чергарска, блъснали я на земята, а Валентин дори заплашил, че ще я убие. Всичко се случило през нощта, когато жената се събудила от шум от ровене в чекмедже.

В съдебната зала служебният адвокат пледира, че Валентин не е извършител на престъплението, за което е обвинен, тъй като нападателите са били маскирани и не са разпознати от жертвата. Разбра се, че срещу обирджията има образувано и друго досъдебно производство за престъпление от общ характер в Районна прокуратура – Петрич, по което му е взета мярка за неотклонение „подписка”.

насока”, коментира адвокатът. Прокурорът  Владимир Мицов поиска молбата на защитата да бъде оставена без уважение.  

„От  всички събрани доказателства може да се направи обосновано предположение, че същият е извършител на престъплението, за което е обвинен. Многократно е осъждан, което е видно от приложената справка за съдимост и за тежки умишлени престъпления против собствеността. Считам, че една промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, би създала опасност същият да извърши ново престъпление или да се укрие”, заяви Владимир Мицов.

Свидетелските показания на собственик на златарско ателие в Благоевград, на когото са продадени златните накити, предмет на грабежа, сочат, че Валентин Иванов е организирал обира. Престъпната му дейност е започнала от 1997 г., когато е бил 16-годишен, и крими досието му вече е доста богато.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *