Обирът на века! Не 5, а 50 МИЛИОНА свили крадците от къщата на братя Илиеви в Бистрица!

Кражбата на пари и ценности от къщата на родителите на братята Димитър и Красимир Илиеви наистина може да бъде наречена “обирът на века”. Рекордните близо 50 милиона лева са задигнати от имението на босовете, пише “България днес”.

Точната сума, която е задигната от сейфа на къщата в Бистрица е 24,6 милиона евро, допълва изданието, като цитира отлично запознати източници.

Според първоначалната информация, парите са били 5 милиона лева. Впоследствие в полицията постъпила жалба, която сочела друг размер – около 1,5 милиона лева. Ударът на апашите обаче се оказал много по-грандиозен. Отделно от парите били задигнати и бижута, и картини, пише изданието, като се уточнява, че посочената в жалбата сума е доста по-малка, за да нямало обяснения откъде е произходът на парите.

В частния трезор са съхранявани милиони, които не били само на братята – преуспяващи собственици на заведения по морето и в столицата, но и на още двама техни много близки приятели.

Обявена е награда за информация за обирджиите. Целият кримиконтингент е заподозрян и се проучват знаковите обирджии не само в София, но и в страната.

Изданието твърди още, че сред заподозрените е и шофьорът на бизнесмените, който работел за тях 15 години и познавал къщата, както и бил наясно със сейфа.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Незнайко от Банкя

    Сега остава и НАП да си свърши работата и да изрови откъде са тези пари, платили ли са им данъци и защо ги крият у дома, а не в банка, където им е мястото. Какво са изпрали стопаните?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *