ОБИР ИЛИ ИНСЦЕНИРОВКА! Обвиниха грък за изчезването на 35 000 евро от тир край Долна Градешница

53-годишен мъж от Гърция е обвинен за помагач за извършената кражба на 310 000 шведски крони от тир, паркиран в района на село Долна Градешница. В съучастие с неустановено към момента лице той е улеснил кражбата.

Както struma.bg писа, около 21.10 ч. във вторник е получен сигнал в РУП -Сандански, че е станала голяма кражба от товарен автомобил ДАФ с благоевградска регистрация, който бил управляван от грък. Шофьорът се връщал от курс от Швеция и спрял към 20.30 ч. да вечеря в заведение в селото, на няколко метра след Воденичката, в посока Сандански. След около 40 мин. шофьорът се нахранил и се запътил към камиона, който бил паркиран встрани на главния път. Именно тогава видял, че има увреждане на дясната врата на автомобила. Кабината била разхвърляна и буквално била обърната наопаки, чужденецът се усетил, че е обран, тъй като носел голяма сума пари, скрита на две места. Радиокасетофонът също бил откраднат. Солидната сума при обира е около 310 000 шведски крони, равняващи се на около 35 000 евро.

Фирмата, към която е регистриран тирът, е собственост на грък и е със седалище в Петрич. Камионът е бил натоварен със стъклени изделия.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *