ОБЛАСТНИЯТ КООРДИНАТОР НА ГЕРБ В ПИРИНСКО, ЕВРОДЕПУТАТЪТ А. НОВАКОВ, С ДОБРАТА НОВИНА: Правителството отпусна близо 17 млн. лв. допълнително за общините в Благоевградска област

С постановление на Министерския съвет са отпуснати близо 17 млн. лв. допълнителни средства за общините в Благоевградска област. Със средствата ще се реализират важни проекти за жителите на различни населени места от областта.

„Благодаря на премиера Борисов и на Министерския съвет, че и в това постановление са включени общини от Благоевградска област, които ще получат финансова подкрепа за реализирането на важни проекти. Това дава възможност за подобряване на средата и условията за живот в редица населени места”, коментира областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат Андрей Новаков. Той подчерта, че правителството на Бойко Борисов продължава своята политика допълнителни средства да достигат до всяко населено място, като така се решават местни инфраструктурни проблеми.

„Премиерът Бойко Борисов успява да откликва на проблемите, които имат общините, като с тяхното разрешаване се подпомага икономическото развитие на региона”, каза още Андрей Новаков.

6 900 000 лв. са осигурени за ремонт на уличната мрежа в община Банско. Средствата ще се изразходват за доизграждане на ул. „Глазне” в Банско, както и за реконструкция на улиците „Пирин” и „Тодор Каблешков”.

В Добринище с отпуснатите средства ще се реконструират улиците „Александър Стамболийски” и „Паисий Хилендарски”. От общата сума 2 300 000 лв. ще се изразходват за ремонт на улици и в другите населени места на общината.

По бюджета на община Гоце Делчев са преведени 600 000 лв. за закупуване на апаратура за отделението по кардиология на МБАЛ „Иван Скендеров”.

Община Петрич ще получи 2 000 000 млн. лв. за реконструкция на уличната мрежа и прилежащата техническа инфраструктура за различни населени места от общината.

Община Разлог получава 1 480 000 лв. също за ремонти и реконструкция на улици в населени места от общината.

На община Сандански с днешното решение на Министерския съвет са отпуснати 4 000 000 лева. Със средствата ще се извърши реконструкция на общински път BLG1240 от пътен възел Сандански на автомагистрала „Струма” до кръстовище с гл. път Е-79 на входа на града.

2 000 000 лв. са осигурени за ремонт на уличната мрежа в община Симитли.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *