Областният лидер на СДС в Благоевград Д. Димитров в трепетно очакване да отведе дъщеря си Ани в Плевен за клетвата й като бъдещ лекар

В разгара на пандемията от коронавирус, когато пътуванията не са препоръчителни, областният председател на СДС в Благоевград Димитър Димитров се сдоби с още една редовна и задължителна дестинация – Плевен. Прелестната му дъщеря Ани, която завърши като отличник на випуск 2020 в Природо-математическата гимназия на Благоевград, бе приета за студент в плевенския Медицински университет.

„На татко гордостта“ – така озаглави серията си от снимки с дъщеричката на личния си профил СДС лидерът. „Ани мечтае да стане лекар от 5-и клас, затова и влезе в паралелката по биоглогия в гимназията“, разказа развълнуван таткото.

В момента младата госпожица все още си е вкъщи, а на 21 септември цялото семейство ще запали джипа в посока Плевен, където е планирано официалното приемане на първокурсниците в двора на ректората. Традиционно то започва с изпълнение на химна на академичната общност Gaudeamus от Общинска хорова формация „Гена Димитрова“, после ректорът на МУ – Плевен проф. д-р Славчо Томов връчва на „зайците“, приети с най-висок бал по всички специалности, студентските книжки, а първокурсниците полагат академична клетва.  Тържествената част трае до 13.00 часа, когато се слага началото на учебните занятия, защото сложната специалност не иска много разтакаване.

Бъдещата благоевградска лекарка все още не се е ориентирала в коя част от медицината иска да се задълбочи, но родителите й са категорични, че каквато и специалност да избере, Ани Димитрова ще стане отличен лекар.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *