Областният председател на БСП В. Сарандев преизбран и за общински лидер в Г. Делчев, депутатът К. Добрев само с 3 номинации, срещу 33 за К. Нинова

Заместник-кметът на Гоце Делчев, бивш служебен областен управител и от 3 г. – областен председател на БСП в Пиринско, Валери Сарандев бе преизбран за лидер на партията в родния си град на проведено завчера отчетно-изборно събрание. На него присъстваха 130 членове на партийната организация, която е най-голямата на територията на Благоевградска област. За лидерския й пост единственият предложен бе Сарандев и за него гласуваха всичките 130 представители на първичните партийни организации.

Емоциите всъщност избуяха през втората част на отчетно-изборното събрание на левицата в Гоце Делчев, което се проведе в присъствието на председателя на БСП Корнелия Нинова и заместника й Кирил Добрев, който се смята за основен претендент за поста й. След избора на ръководство на БСП в Гоце Делчев социалистите трябваше да направят номинации за председател на партията, който за пръв път на 12 септември ще се избира с пряко гласуване от всички притежатели на червени партийни билети в страната.

Въпреки че Добрев е от Гоце Делчев, в родния си град той получи едва 3 номинации за председателския пост в БСП, докато за Корнелия Нинова бяха преброени 33. Третият номиниран – кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, си направи отвод.

Звучният шамар, който получи от съгражданите си Кирил Добрев, обаче поне видимо по никакъв начин не разклати свръхсамочувствието му и в кулоарите той коментира: „Не знам колко номинации съм получил, но направих изказване, което се прие с аплодисменти от залата. Срещата беше великолепна. Важното е, че към централата в София отиват моята и на Корнелия Нинова номинации“.

Според делегати на конференцията обаче срещата по-скоро била не великолепна, а много бурна. В изказването си Добрев нападнал тежко Нинова, което било прието доста негативно от социалистите. За разлика от него, Нинова защитила политиката си досега, както в партията, така и в отношенията си с основния опонент ГЕРБ.

Извън този поведенчески паралел, към Добрев били поставени въпроси за тежкото организационно състояние на партията, на които той не отговорил. Това и последните издънки на сина на Николай Добрев, който преди месец нападна грозно свой съпартиец в коридорите на „Позитано“ 20 и с крясъци го заплаши, че ще идва като просяк пред кабинета му, но ще получи само ритници, са само част от многото причини в родния му град да не го обичат особено. Освен в Гоце Делчев арогантното поведение на червения депутат настрои сериозно срещу него съпартийците му и в другите общини и въпреки изказването на самия Добрев, че е готов да оглави партията и бъдещия Министерски съвет, доста съмнително е на септемврийското гласуване той да събере 50 плюс 1 от гласовете на социалистите, за да стане председател на БСП.

Само месец и половина преди този избор общинските структури в Благоевградска област са почти на финалната права при провеждане на отчетно-изборните си конференции. От 14-те общини такива не са проведени само в Банско, Гърмен и Сатовча, съобщи областният лидер на БСП Валери Сарандев. В 10 от останалите общини председателите запазиха местата си: в Белица начело на БСП остана Христо Дунгьов, в Кресна – Петър Петров, в Петрич – Йорданка Атанасова, в Благоевград – Любен Милев, в Сандански – Младен Тимчев, в Симитли – Юлия Янчева, в Струмяни – Димитър Гегов, в Хаджидимово – Костадин Караянев, и в Якоруда – Борислав Михайлов, последният е В. Сарандев в Г. Делчев. От проведените досега 11 отчетно-изборни конференции „смяна на караула“ има само в Разлог, където на мястото на досегашния си председател Николай Дундалов червените избраха Емил Кулевичин.

ВАНЯ СИМЕОНОВА


К. Добрев е доволен, че независимо от слабата подкрепа, и той ще се бори за стола на К. Нинова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *