Областният управител Б. Михайлов: Отделението по хирургия в Благоевград е в готовност да приеме нови болни с коронавирус

Отделението по хирургия в Благоевград е в готовност да приеме нови болни с коронавирус. Там ще бъдат разкрити 25 легла при разрастване на броя на заразените, съобщи областният управител Бисер Михайлов след приключване на днешното заседание на щаба за борба с коронавируса.

160 са болните, които се лекуват в болниците в региона. В благоевградската болница са 35, един е в реанимация, 13 в тубдиспансера и 18 в болница ПУЛС, като се очаква днес още петима да постъпят след резултатите от теста.

В Разлог 12 са болните, които са хоспитализирани, като тече ремонт на едно от отделенията, в което ще се премести неврологията, за да се освободят легла.

43 заболели са в гоцеделчевската болница, 21 в санданската и 9 в Петрич.

Областният управител призова всички граждани да спазват мерките – социална дистанция, дизинфекция, носене на предпазни маски, за да не се стигне до натиск на здравната система. В момента има 5 лекари болни от коронавирус, които се лекуват в благоевградската болница.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *