Облаци, мъгли и по-ниски температури през седмицата

Утре през деня ще бъде облачно, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. 

Максималните температури ще са от 12 до 14 градуса в източните райони и до 17-19 в западните и северозападни части на страната.  

В по-голямата част от Европа ще бъде облачно,но слаб дъжд ще превали, освен в София, само на на места на запад — Мадрид и Лондон. Температурите ще бъдат близки до обичайните.

В сряда минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса. Ще се появи слаб, в източните райони – до умерен североизточен вятър.

През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са от 11 до 16 градуса. На места е възможно да превали съвсем слаб дъжд

В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 8 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна. Вятърът на запад ще стихне, а в източните райони ще бъде слаб, от север-северозапад. 

В петък облачността ще остане значителна. на отделни места ще превали слаб дъжд. минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните – от 9 до 14 градуса.

В края на седмицата в приземните въздушни слоеве от североизток ще прониква по-студен въздух. Процесът, освен слаби ръмежи на места, няма да донесе съществени валежи, но ще понижи още малко температурите, а мъглите и ниските облаци ще се задържат на повече места през по-голямата част от деня.

В събота и неделя ще бъде хладно, в низините и котловините – с мъгли и ниска облачност.  Минималните температури ще бъдат от около 1 до 5 градуса, а дневните най-често от 7 до 12 градуса, на местата с мъгли и ниски облаци – малко по-ниски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *