Топ теми

Облечени в червени тоги, 130-те абитуриенти на Неврокопската професионална гимназия получиха дипломите си, 50 са отличниците на випуска

Облечени в червени тоги, 130-те абитуриенти на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев получиха дипломите си на вълнуваща церемония. В присъствието на родители и гости директорът на НПГ Мария Георгиева пожела на випускниците да поемат по „пътя на доброто, на истината, на човечността, на творчеството и съзиданието“. От името на родителите благодарност към учителите и ръководството на гимназията поднесе г-жа Иванка Кехайова.
Изявените учители и ученици заслужиха награди и отличия от Министерството на образованието, Националния статистически институт, Българската академия на науката, община Гоце Делчев, НПГ „Д. Талев“.

За цялостна високопрофесионална трудова дейност и приноса  в развитието на образованието в страната ни най-високото почетно отличие „Неофит Рилски“ на МОН получи   

старши учителят по практическо обучение ПН – електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника инж. Атанас Савов, който е и ръководител на първия в областта училищен клуб по „Роботика“.С грамота и плакет бяха отличени главният учител, общообразователна подготовка Елена Търтова и Катя Бойкова – старши учител теоретично обучение в професионално направление „Администрация и управление”.

Близо 50 зрелостници на НПГ имат отлични оценки на държавните зрелостни изпити и държавните квалификационни изпити по професии. Сред отличниците на тазгодишния випуск са Ивана Шапкова и Цветина Кехайова, Салина Пашова и Таня Кондева, Мирослав Пейчев, Борислав Лазаров и Денислава Гагарова. Признание за упорития си труд заслужиха и младите изобретатели от Клуба по роботика Мария Савова и Осман Топчиев, които редовно представят училището на национални и международни технически форуми, а разработките им впечатлиха и учените от БАН.
На раздяла прозвучаха стихове и песни.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *