Refan-728×90-July-2019

Обмислят въвеждането на задължителна допълнителна здравна застраховка

Задължителна допълнителна здравна застраховка от 12 лева на месец. Това е един от вариантите на здравна реформа, които се очаква да бъдат представени до края на месеца. Според финансовия министър Владислав Горанов с допълнителната застраховка ще се покриват медицински разходи, ако те надхвърлят 700 лв.

В студиото на “Здравей, България” Горанов уточни, че преди да се увеличават разходите за здравеопазване, първо трябва да решат проблемите с контрола в системата.

„Личната ми теза е, че парите в здравеопазването могат да бъдат увеличени тогава, когато се даде отговор на въпроса, свързан с контрола. Особено при снабдяването с лекарства има едни диспропорции, които очевидно са неестествени. Има основателни подозрения, че се източват много пари от здравната система”, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Гугутка Пърдулева

    Единствено лична сметка, по която на всеки да се натрупва здравната му осигуровка и да си я ползва само той и близките му! Държавата да осигури някаква минимална здравна осигуровка, подобна на социалната пенсия, за неработещи и неосигурени, която да покрива само спешна помощ. Върху нея който работи и си плаща данъци и осигуровки да си трупа здравна, която да си я ползва! Иначе оправия няма.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *