HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Обралият прокурорска сестра в Благоевград е арестуваният за въоръжения грабеж в Студентски град

40-годишният рецидивист Дончо Иванов Магарето, който лежа в затвора за обира на апартамента в Благоевград на сестрата на прокурора от ВКП Камен Михов, е арестуван за въоръжения грабеж в Студентски град. Топапашът е задържан заедно с 59-годишния му съучастник Бончо Атанасов на излизане от копирен център „Мания“, след като  ограбиха 500 лв. от служителки, към които насочили  оръжие.

Двамата влезли маскирани в магазина, а охранителните камери запечатали като на кино целия екшън. Действията се развили малко след 1:30 часа в нощта срещу сряда. Дончо Иванов и Бончо Атанасов нахлули в копирния център с пистолет и пушка, заредени с бойни патрони. Дулото на пушката буквално е опряно в лицето на една от дежурните служителки.

Питат къде са парите, но момичето запазва самообладание и им посочва само мястото, където съхраняват дребните оборотни пари и където в момента имало 500 лева. Единият продължава да заплашва дежурните, а другият започва да търси парите във всички шкафове.

В това време покрай сградата минават случайни граждани и двамата тръгват да бягат. Уплахата им е толкова силна, когато виждат 20 полицаи отпред, и объркват посоката.

„Те са следили извършителите, очаквали са да направят тези действия и са били подготвени”, коментира собственикът на фирмата Диян Тунджев.

Оказва се, че двамата мъже се познават от затвора. Единият е изтърпял преди дни 18-годишна ефективна присъда за въоръжен грабеж и е изключително опасен, а полицията ги наблюдавала непрекъснато. В домовете на двамата са открити още газов автомат и въздушна пушка.

Дончо Магарето има богат кримиактив, над 400 кражби и грабежи. В миналото е бил гард на Антон Милтенов-Клюна, след разстрела му преживява покрай Константин Димитров-Самоковеца. След убийството и на втория му покровител оцелява покрай старите си авери, заминава и за Испания. Преди 7 години той бе осъден на 3 години затвор за кражбата в апартамента в блок № 30 в кв. „Еленово“. В началото на юни 2010 г. той  взломи жилището на Кристина Лазарова – сестра на прокурора от ВКП Камен Михов, в кв. „Еленово“. Магарето, който е известен още и като Човека паяк, тъй като се катери по блоковете, бе пробил дупка с длето и чук в масивен бетонен навес над терасата на апартамента. От жилището бе задигнал златни накити, валута и български левове. На излизане от блока обаче бдителни съседи забелязали обирджията и светкавично сигнализирали в полицията. Магарето се призна за виновен и се споразумя с прокуратурата да лежи 3 години в затвора.

През септември същата година е арестуван Добромир Иванов-Кюфтето, който пропява срещу Магарето и разказва за над 100 кражби, които направил с помощта на Георги Петков от Благоевград, който се оказа роднина на прокурора Камен Михов. По данни на разследващите групата на Магарето е извършила по аналогичен начин и стотици взломни кражби на територията на страната. Той е родом от Ямбол, но от години пребивава в София.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *