Обраха австриеца, благодетел на Дупнишко, Х. Лангталер, докато разтоварва бус с керемиди дарение в Ресилово, му задигнаха чантата с телефона, документите и 3000лв.

Обраха австриеца, благодетел на Дупнишко, Хералд Лангталер, задигнаха чантата му с телефон, лични документи и 3000 лв. Кражбата е станала в сапаревобанското село Ресилово, докато Хари, както дупничани наричат Хералд, разтоварвал микробус с керемиди, дарение за местен жител. Помагали му няколко мъже от селото и Дупница. Чантата била в колата. След като приключили работа, Хари се качил в буса и в момента, в който потеглил, установил, че чантата му я няма. Помощниците му вече си били тръгнали.

Х. Лангталер е подал жалба в РУ – Дупница за извършената кражба. Телефонът, който е бил в чантата му, е изключен. Хари се надява, че поне ще му върнат документите, за да няма проблеми при придвижването си из страната.

 „Ако разбера кой е откраднал чантата на Хари, ще го пребия! Този човек е австриец, не ме познава, но ми осигури безплатно специално легло, за да мога да се чувствам комфортно. Това, което са направили, е срамота!!!”, изригна в социалните мрежи Исталян Соколов от село Ресилово, бивш борец, който след травма по време на състезание и много операции е неподвижен повече от 30 години.

Вече повече от 20 години Х. Лангталер се занимава с благотворителност в общините Дупница, Рила, Кочериново… През първите години на неговата дейност той осигури безплатни легла и шкафчета за общинската болница. Дари стотици чаршафи. Грижи се за лежащо болни и бедни хора.

За да събере средства, прави благотворителни кампании в Австрия, събира средства и елуреди втора употреба, продава ги и с печалбата купува храна, дърва за огрев, дрехи… на бедни хора.

Преди няколко години, както “Струма” писа, той купи общинското жилище, в което живее в Дупница, с идеята да остане да живее в България. Кръстил е фирмата си на любимото си лятно българско ястие „Миш-маш”. 

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *