ОбС- Банско с протестна декларация заради новооткрития паметник на Неофит Рилски

ОбС- Банско излезе с протестна декларация по повод паметната плоча на новооткрития паметник на Неофит Рилски в Банско. Това се случи преди минути по време на провеждащото с се в момента редовно заседание на местния парламент. С декларацията ОбС- Банско  осъжда остро действията на община Разлог, кметство Баня и НЧ „Просвета 1908“- с. Баня и настояват за публично извинение на жителите на община Банско. 

В декларацията се казва, че с тези действия се присвояват  факти от чужда история, разпалващи противопоставяне  и излагащи на поругаване и насмешка в национален план на богатството на Пиринския края.

„Намираме за недопустими действията на кмета на община Разлог, кмета на село Баня и ръководството на читалище Просвета и ги призоваваме ясно да се разграничат от обидните си и противозаконни действия и да поднесат публично извинение за поведението си пред жителите на община Банско“, се казва още в декларацията.

С декларацията ОбС- Банско настоятелно призовава и компетентните държавни органи и институции  в най- кратък срок да се произнесат по случая, да отстранят неоспоримите нередности и да потърсят отговорност от преките  и интелектуалните подбудители на това посегателство.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *