Топ теми

ОбС – Благоевград задължи управителите на общински дружества да закрият сметките в банки, открити след 31.ХІІ.2019 г.

ОбС – Благоевград задължи управителите на общински дружества да ползват банково обслужване само на банките, в които имат открити сметки към 31 декември 2019 г., като им забрани да ползват обслужването на други банкови институции. Изключение се допуска само за сметки, които обслужват взети от дружествата кредити. Ако вече има разкрити такива сметки, управителите ще трябва да ги закрият в 14-дневен срок след влизане в сила на решението. Предложението е внесено от ПП ГЕРБ, Местна коалиция ЕНП, Групата на Зелените, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, ПП АБВ, Албина Анева от ПП МИР и Мария Гошева, влязла от ВМРО, и предизвика бурна реакция на съветника от ДСБ Калоян Ханджийски, който го определи като дискриминация. Мотивите на вносителите са, че имат данни за натиск за преместване на сметки в банки, различни от досега обслужващите общинските дружества.

„Това предложение противоречи на пазарните принципи и ограничава управителите на търговски дружества да търсят най-изгодните условия за кредитиране и опериране“, скочи К. Ханджийски и прогнозира, че при обжалване решението ще падне в съда. Гласуването обаче предизвика истински екшън в залата. То бе поименно и при обявяване на резултата, че се приема с 21 гласа, съветникът от ДСБ и Гергана Янчева от БСП почти едновременно реагираха, че обявеният резултат не е верен. Двамата поискаха незабавна проверка на писмения списък, в който срещу имената на 20 съветници имаше отметка за гласували с “да“. Повторното поименно гласуване установи пропуска на техническите сътрудници, които не били маркирали подкрепата на съветничката Мария Гошева, която по време на първия вот бе извън залата.

„На излизане дадох знак на председателя, че гласувам с „да“, разсея всякакви съмнения за фалшифициране на вота Гошева и се извини за недоразумението на колегите си.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *