ОбС – Благоевград прехвърля на ВиК асоциацията инвестиции в мрежата за близо 600 000 лв.

Цялата отремонтирана водопроводна мрежа в община Благоевград през 2016 и 2017 г. се прехфвърля на ВиК ЕООД – Благоевград чрез Асоциацията по ВиК. Решението за това се очаква да вземат общинските съветници на редовната августовска сесия в петък.

От асоциацията са представили на местния парламент подробен списък с отремонтираните от ВиК – Благоевград и от общината съоръжения и водопроводни инсталации от юни 2016 г. до края на 2017 г. В това число влизат инвестиции за ремонти и монтажи в размер общо на 220 490 лв. на водопровод в промишлената зона на областния център, на този на ул. „Прилеп“ от ул. „Асен Йотов“, на водопровода на ул. „Ванчо Богданов“ – с. Бело поле, на водопровод в жк „Еленово“, на външен водопровод между с. Делвино – с. Еленово и между с. Лешко – с. Падеш и др., в това число и хидроизолация на помена станция в с. Церово.

През 2017 г. със средства от МРРБ община Благоевград направи аварийна реконструкция заради  непрекъснато авариращ участък на водопровода на алеята в района на открития плаж. За 369 786,23 лв. бяха подменени стоманени и стъклопластови тръби с чугунени. Цялата отремонтирана за година и половина мрежа трябва да се предаде за поддържане, стопанисване и експлоатация на „Водопровод и канализация“ ЕООД – Благоевград чрез Асоциацията по ВиК, а местният парламент трябва да даде официално съгласието си.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *