ОбС – Благоевград с условие към приватизатора на ЗМК: ще строи магазин „Билла” в имота само ако изгради успокоителна и ускорителна лента на ул. „С. Радев“

Общинските съветници поставиха условие пред инвеститора, който иска да направи магазин „Билла“ в района на бившия завод ЗМК в Благоевград, да изгради успокоителна и ускорителна лента откъм ул. „Симеон Радев“ при кръстовището с ул. „Борис Ангелушев“.

Както „Струма” писа, приватизаторът на бившия завод ЗМК Д. Тадаръков иска да продаде част от терена за строеж на магазин „Билла”, но инвеститорът ще сключи сделката за имота само ако има одобрен от общината ПУП.

Местният парламент веднъж отхвърли искането за изработване на Подробен устройствен план с изменение на плана за регулация заради липсата на добра транспортна връзка от ул. „С. Радев“ в представените проекти. Съветниците от групата на ГЕРБ бяха категорични, че в зоната ще се създадат условия за ПТП, ако няма специално направени ленти за вход и изход. Комисията по икономика изиска това да се впише като задължително условие, в противен случай настоя да се даде отново отказ.

За да са сигурни, че изискването им ще бъде изпълнено, съветниците задължиха кмета на общината да внесе за одобрение в ОбС готовия устройствен план, преди да се даде зелена светлина за старт на строителството.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Шишо Бакшишо

    “Сетила се Мара да се побара”! Подариха ЗМК на мошеника от ДС Тадаръков, сега ще се чудят как да изкопчат барем някаква нищожна полза за гражданите на града!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *