ОбС – Бобов дол вдигна заплатата на зам. председателя К. Динев на 1500 лв.

Общинските съветници в Бобов дол гласуваха на сесия зам. председателят на ОбС Константин Динев да получава заплата от 1500 лв. на месец за 8-часов работен ден.

На 27 октомври Бобов дол чества празника на града и беше проведена тържествена сесия. Една от точките от дневния ред бе да се гласува пълен работен ден и съответната заплата за зам. председателя на ОбС Константин Динев. До момента той не е получавал заплащане за позицията, която заема в ОбС. Решението е взето с мнозинство, след като е разгледана докладна записка, внесена от председателя на ОбС Елеонора Христова.

Динев стана общински съветник от листата на ПП “Зелените”. На първото заседание след вота той беше избран за заместник на Елеонора Христова.

Друга тема от дневния ред на заседанието бе актуализацията на капиталовите разходи за 2020 г., които са в размер на 421 000 лв. По искане на кмета на община Бобов дол Елза Величкова бе гласувано да се заделят от капиталовите разходи 51 000 лв. за изграждане на подпорна стена при една от детските градини в града и още 20 000 лв. за изграждане на водопровод на една от улиците в с. Бабино.

Една от актуалните точки в дневния ред бе гласуване на декларация за построяване на площадка за производство на полимерни плочки и бордюри край Големо село. Тя бе отложена за следващо заседание. Отмяната се налага, тъй като на заседание на комисиите към ОбС е взето решение първо да се проведе разговор с инвеститора.

Председателят на ОбС в Бобов дол Е. Христова заяви пред “Струма”: “Всички комисии решиха да проведем разговори с инвеститора. Имаме въпроси към него, като един от важните е откъде ще се взема пясък за производството на полимерни плочки, бордюри… Да си изясним какво точно ще произвежда, дали производството няма да замърсява околната среда и едва тогава ще излезем с декларация в подкрепа на инвестицията. Ако тя се осъществи, ще се отворят 200 работни места”, заяви Христова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *