ОбС – Бобов дол гласува 155 000 лв. за покриване на стар заем от 3 млн. лв., теглен по времето на Каленичкова

Общинските съветници от Бобов дол гласуваха на заседание през 2021 г. общината да задели 155 000 лв. за изплащане на кредит от 3 млн. лв., изтеглен от бившата кметица на миньорския град Йорданка Каленичкова преди 14 г. През 2006 г. тя изтегли парите за водопровод на един от кварталите в Бобов дол.

Общинските съветници дадоха картбланш на кмета на общината Елза Величкова да изтегли кредит в размер на 790 000 лв. за рекултивация на общинското сметище, на което във вторник министър Емил Димитров направи първа копка.

Една от докладните записки на заседанието беше общината да отпусне 11 000 лв. за плащане на задълженията на хосписа към НАП за неизплатени осигуровки на служителите и за консумативи  – ток, вода… Общинските съветници решиха тази сума да бъде намалена и в крайна сметка гласуваха да се отпуснат 9000 лв.

За да задържат тримата лични лекари в общината в момент на пандемия, ОбС направи жест към тях и гласува да се закупят климатици за лекарските им кабинети.

Гласувано бе още да се разпродаде имуществото на хосписа ,което е оценено на 13 000 лв.

Фолкпевецът Борис Делибалтов заяви пред „Струма”: „Ще купя част от обявените за продан предмети, но голяма част от тях са стари и трябва да се бракуват”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *