ОбС – Бобов дол освободи от длъжност управителя на хосписа д-р Фролошки, но ще му търси отговорност

Вчера на извънредно заседание на ОбС – Бобов дол общинските съветници освободиха от длъжност управителя на хосписа д-р Любомир Фролошки, но не и от отговорност.

Любопитното е, че има клауза в трудовия му договор, че той не може да е управител на конкурентна дейност, докато изпълнява длъжността управител на общинския хоспис и три години след това. 

Както “Струма” писа, на едно от заседанията на ОбС в Бобов дол лъсна истината, че д-р Фролошки е едновременно управител и на общинския хоспис, и на частния хоспис на фолкпевеца Борислав Делибалтов. От Общински съвет ще му търсят отговорност за неспазване на клаузата. С назначаването на д-р Л. Фролошки за управител на частния хоспис този договор е нарушен.

Председателят на ОбС Елеонора Христова заяви пред “Струма”: „Само тримата общински съветници от ГЕРБ гласуваха с “въздържал се” отстраняването на управителя и временното затваряне на хосписа. Това не означава, че хосписът на общината е закрит. Търсим друго подходящо място и ще го отворим отново”, заяви Е. Христова и продължи: „На заседанието разгледахме докладна, върната от областния управител на Кюстендилска област Виктор Янев с мотива, че Общинският съвет няма правомощия да свиква събрание с фирма “Хит “Енержи”, която иска да произвежда край Големо село полимерни плочки и бордюри. Аз и кметът на общината адвокат Елза Величкова въпреки забраната на областния управител ще проведем събрание с фирмата, с която ще разговаряме за производствен цикъл, както и откъде ще се снабдяват с пясък за плочките, откъде ще се извозва материалът за тях…”, заяви Ел. Христова.

На вчерашното заседание местните управници отпуснаха помощи в размер на 500 лв. на двама бобовдолци със здравословни проблеми.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *