ОбС – Бобов дол отряза шанса на миньорската община да купи срещу 3200 лв. имот от 100 кв.м в бившата болница

Общинските съветници провалиха шанса на община Бобов дол да купи 100 кв.м при първоначално обявена тръжна цена от 3700 лв. бившата болница.

Председателят на ОбС – Бобов дол Елеонора Христова свика извънредна сесия с една-единствена точка по докладна, внесена от общинския съветник от БСП Валери Радлев.

Местните управници трябваше да дадат съгласието си общинската администрация да участва в търг за закупуване на 100-те кв.м в бившата болница, в която се помещават кабинети и лаборатория, които синдикът е обявил да продан за символичната цена от 3700 лв.

Както “Струма” писа, фолкпевецът Борислав Делибалтов купи почти цялата бивша общинска болница в миньорския град. Търгът сега ще е за последните непродадени 100 кв.м.

На извънредното заседание на ОбС – Бобов дол общинските съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха “за” общината да участва в търга. Техните 5 гласа обаче не стигнаха, тъй като 5-има съветници гласуваха „въздържал се” и 2-ма „против”. Така лишиха кмета на община Бобов дол от шанса да участва в търга, обявен за 10 септември, и да купи кабинетите за общината.

Вносителят на докладната записка Валери Радлев гневен се обърна към колегите си след гласуването с думите: “Община Бобов дол остава без здравеопазване. Нека това тежи на съвестта на тези общински съветници, които гласуваха “против”. Знае се кой ще купи тези 100 кв.м. Вместо общината да има собственост в бившата болница и да не плаща наем за Медицинския център, вие не гласувахте за жителите на общината, вие гласувахте за нечии частни интереси. В Бобов дол остава само  Спешен център и той е държавен”, заключи Валери Радлев.

В момента Медицинският център в Бобов дол плаща наем на синдика на фалиралата болница. След търга, на който ще участва и певецът Борис Дали, очакванията са той да е новият собственик, общината ще трябва да му плаща ежемесечен наем, какъвто той определи.

Както “Струма” писа, в момента хосписът плаща по 1200 лв. месечен наем на Борис Дали за базата, а при просрочие хосписът плаща по 5% за всеки просрочен ден.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Борислав Делибалтов

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *