ОбС ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ! Собственикът на две заведения в Благоевград Пл. Илиев вдига хотел на входа на кв. „Струмско“

Благоевградският бизнесмен Пламен Илиев,  собственик на „Бали-72“ ЕООД, ще прави хотел със заведение на изхода на Благоевград срещу кв. „Струмско“. Общинските съветници дадоха зелена светлина да се изработи Подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване заедно с обединение на два имота в местността Мутишица, като едновременно се променя предназначението им от „нива“ на „производство и складово-търговски дейности, хотел и заведение за обществено хранене“.

Имотът обединява два по-малки, купени като земеделска земя преди 12 години. Общата площ е 5104 кв.м и се намира в близост до главен път Е-79, без да граничи с него,  достъпът е по общински четвъртокласен път, а от останалите три страни граничи със земеделски земи.

Местният парламент даде съгласието си бизнесменът да реализира инвестиционните си намерения, като разрешението е строителството да е ниско, до 10 метра, плътността на застрояване до 60% , а озеленяването да е минимум 20%.

Бизнесменът Пламен Илиев има заведения в Благоевград, той държи „Зеленото“ в жк „Еленово“ и „Бар 7“ в кв. „Струмско”, негово бе и „ВИПС“ в жк „Еленово“, но неотдавна го е продал, научи „Струма“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Зарзавата

    Близо до гробищата чудесна инвестиция бих казал. Даже на локацията ще сложат точка новите гробища

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *