ОбС – Дупница гласува зам. председателят Й. Гергов да получава заплата

Зам. председателят на ОбС в Дупница, юристът Йонко Гергов, получи щедър коледен подарък от общинските съветници, които вчера му гласуваха да получава месечна заплата, равна на 70 % от средната брутна заплата в Общинска администрация. Това е прецедент в Дупница, където досега зам. председателите в ОбС работеха безплатно.

Докладната с предложението за Гергов беше внесена от председателя на ОбС Костадин Костадинов. Както”Струма” писа, през миналия мандат в Общински съвет Йонко Гергов, който е избран от листата на “Зелените”, беше част от групата на К. Костадинов – ОДБ.

Станислав Павлов от БСП предложи заплатата на Й. Гергов да бъде като на останалите общински съветници – 60% от брутната месечна заплата на администрацията, но К. Костадинов скочи в защита на колегата си: „Й. Гергов оглавява комисията за защита от конкуренция, която заседава всеки месец, и заплатата му в такъв случай ще бъде 30%, което е наполовината на вашето месечно заплащане. За това моля да гласуваме 70%”.

Общинските съветници от ГЕРБ, „Народен глас” и БДЦ гласуваха заплатата на Й. Гергов да бъде 70% от брутната заплата на Общинска администрация, което е над 500 лв. месечно. Председателят на ОбС ще получава по 1750 лв. месечна заплата, което е 90% от кметската заплата.

Разрешително за ПУП на „Агромеханизация-Беласица” предизвика дебати в Общински съвет. Фирмата иска да строи бензиностанция в землището на с. Джерман, за  което “Струма” писа, но общинските съветници изразиха мнение, че с този обект, който ще се захранва от водопровода на с. Джерман, може селото да остане без вода. Проблемът с водата в селото и сега е тежък. По време на заседанието стана известно, че имотът, върху който “Агромеханизация-Беласица” ще строи бензиностанция, е купен от „Главболгарстрой”. В докладната записка за разрешение на ПУП е записано, че ГБС ще подава вода от свой водопровод на петричката фирма. Съветниците обаче искат да се застраховат, стреснати от водната криза в Перник. Там също по документи промишлената зона би трябвало да има собствени водоизточници, но се оказа, че източва питейната вода на перничани.

Получи се спор между кмета Методи Чимев и председателя на ОбС Костадин Костадинов, който побърза да отложи разглеждането на докладната за петричката фирма за следваща сесия. М. Чимев обърна внимание на общинските съветници, че от тях се иска да дадат разрешение за ПУП и едва когато се представят документи какво точно ще е строителството, тогава да решават дали да се даде вода, или не. Арх. А. Пилев, общински съветник от ГЕРБ, подкрепи кмета, но изтеглянето на докладната вече беше гласувано.

Общинските съветници гласуваха да се изработи ПУП за малко предприятие в м. Полето край с. Яхиново. След въпрос на общинския съветник Емил Гущеров се разбра, че ще се строи цех за преработка на акумулатори.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *