ОбС – Дупница каза „да” на продажбата на пощата в Самораново, съветникът Й. Димитров поиска парите от сделката да отидат за асфалтиране на улица в селото, отрязаха го

Единодушно местните парламентаристи гласуваха продажбата на бившата поща в село Самораново и общински имот в кв. „Горна махала“, който по времето на управление на Дупница от П. Дангов е бил отдаден под наем на двама братя за бензиностанция.

Дебат предизвика изказването на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Димитров, който живее в Самораново. Той предложи след продажбата на бившата поща, която е оценена на 52 000 лв., за което „Струма“ писа, парите да се вложат в основен ремонт на една от улиците в селото, а не да влязат в общинската хазна.

Бившият кмет и общински съветник от ГЕРБ в момента арх. Асен Пилев се изказа против искането на съпартиеца си: „За мен е погрешно да се дадат  парите от продажбата на сградата на селото. Утре ще се продаде имот в друго село и ще се получи порочна практика. А тези села, в които не се продава никакъв общински имот и се налага инвестиция от общината, какво ще правим? Пари за асфалтиране на улицата може да се намерят от друго място от общината, но ако сега гласуваме „за” Самораново, и другите кметове ще искат парите да остават в селата при продажба на общински имот“, заяви арх. А. Пилев.

Кметът на община Дупница Методи Чимев подкрепи изказването му, като заяви: „В Яхиново купихме нова сграда за кметството, но там не сме продавали общински имоти. В село Джерман правим площадно пространство и там не сме продавали имоти. В такъв случай, за едни села ще има повече средства, за други по-малко“, заяви кметът.  ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...
Общинският съветник от ГЕРБ Й. Димитров поиска парите от продажбата на бившата поща в Самораново да останат в селото

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *