ОбС – Дупница удължи с 1 г. договора на прокуриста на болницата М. Жайгарова, д-р Пл. Соколов предложи да й вдигнат заплатата

Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария-Иванова-Жайгарова остава на поста за още една година. Това стана ясно вчера, след като една от докладните записки в дневния ред на заседанието на ОбС беше общинските съветници да гласуват удължаването с 1 г. договора на М. Иванова-Жайгарова с месечно възнаграждение 1500 лв.

Ортопедът, общински съветник, д-р Пламен Соколов, който работи на граждански договор в общинската болница, поиска от Общински съвет да се увеличи заплатата на М. Жайгарова, като заяви: „Прокуристът работи с около 5 млн. лв. месечно. Това е голяма отговорност и би трябвало да се увеличи заплатата й. Тя се справи блестящо през периода, в който е прокурист на болницата и намали с 600 000 лв. задълженията на здравното заведение. Има завеждащи отделения, които получават по-висока месечна заплата, което не е редно”, заяви д-р Пл. Соколов. 

Председателят на ОбС К. Костадинов предизвика иронични усмивки в залата, след като заяви, че заслугата за болницата е на СДС, тъй като не позволили да се изтегли втори транш кредит от 500 000 лв. Д-р Пл. Соколов го атакува с думите: „Г-н водещ, помним какви тежки думи си казвал срещу прокуриста в тази зала”. Обръщението пък изнерви председателя на ОбС К. Костадинов.

Както „Струма” писа, К. Костадинов като общински съветник в предишния минипарламент често призоваваше общинската болница да бъде закрита като нерентабилна във финансово отношение. При назначаването на М. Иванова-Жайгарова за прокурист К. Костадинов, който тогава бе финансов директор на частната болница, изрази съмнение, че тя ще се справи със стабилизирането на общинската болница.

По повод искането на д-р Пл. Соколов да се увеличи заплатата на прокуриста К. Костадинов заяви: „Работим по методика да увеличим заплатите на управителите на общинските дружества, независимо от това колко пари се въртят в дружеството. И управителят на ВиК работи с милиони левове, но и на него  заплатата е колкото на прокуриста на болницата. Управителката на “Ученическо хранене” Диана Борисова пък пусна молба за напускане, тъй като заплатата й е 850,00 лв., а чисто поучава около 640,00 лв. месечно, едва успях да я придумам да остане поне до май”, заяви К. Костадинов.

Кметът М. Чимев обяви, че се обмисля вариант да се увеличат заплатите на кметовете по населени места, но това ще стане след приемането на Бюджет 2020 на общината на извънредна сесия на 7 февруари.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *