ОбС председателят Е. Гущеров прати писмо-покана до патриарха да благослови в Дупница инициативата за ин витро на бездетни семейства

Председателят на ОбС – Дупница Емил Гущеров е изпратил по владиката Поликарп покана до патрирах Неофит да гостува в Дупница. С официалното писмо се изразява желание патриархът да присъства на концерт в града и да изрази съпричастността си към популяризиране на инициативата в общината да се раждат повече деца.

Все още не е определена датата за концерта, но събраните средства ще се дарят на семейства с репродуктивни проблеми, за да се подложат на лечение и да станат родители.

Председателят на ОбС Емил Гущеров заяви пред репортер на “Струма”: “Имаме уговорка с патриарха на Българската православна църква Неофит за визита в Дупница. Но за да бъде всичко по надлежния ред, писмото-покана го дадох на владиката Поликарп при идването му в града, за да го предаде. Желаем патриарх Неофти да благослови начинанието и да сбъдне мечтите на десетки дупнишки семейства да се сдобият с рожби. Определихме три дати и патриархът да реши на коя от тях може да дойде в Дупница”, заяви Гущеров.

Както”Струма” писа, общината в Дупница от няколко години заделя средства от бюджета за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Десетина двойки вече се радват на деца, някои от тях имат близнаци.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *