ОбС-Сандански продава със стартова цена 39 000 лв. „Бункерът”със стрелбището, съветник поиска 10 000 лв. горница, но не срещна подкрепа

ОбС в Сандански реши да се пусне за продажба воденият в архивите на общинската собственост обект „Бункерът”. Продажната му цена е определена на 39 172 лева. Срещу тази оценка се обяви съветникът Митко Димитров, който предложи тя да бъде завишена с 10 000 лева. Той се мотивира с факта, че месечният наем за този имот е 360 лв., т.е. приблизително за 10 години общината може да получи продажната цена и да продължи да печели и след това, като при това запазва и собствеността си. Според Димитров по-добрият вариант е „Бункерът” да продължи да се отдава под наем, а не да се продава. Това негово предложение не бе подкрепено от колегите му. В момента в „Бункерът” е изградено стрелбище за спортна стрелба. Имотът преди години бе пълна разруха, сега се стопанисва под наем от фамилия Троскови. Те са депозирали заявление да закупят обекта. 

„Бункерът” е с площ от 225 кв. метра. Цената, от която ще започне търгът по продажба, е 39 172 лв. Имотът се продава два месеца след като бе приета пазарната оценка с решение на ОбС. 

Вторият общински имот, който се продава чрез търг, е помещение в сграда в с. Горна Сушица с площ от 120 кв.м. Това е втори етажа от жилищна сграда частна общинска собственост. Любопитно е, че имотът се търгува с начална цена от 3100 лева.  Съветникът М. Димитров настоява пазарните цени на общинските имоти да се завишат и да се промени начинът на изготвянето им, защото методът не е съобразен с пазарните реалности.  

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Дончо

    А тоя Димитров защо не вдига цените на неговия шеф Дончо Червенков като изкупува на безценица всичко

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *