ОбС – Сандански решава дали да продаде за 117 000 лв. земята на “Почивно дело” на собственика на имота

С почерпка за годеж от съветника Георги Батев започна вчерашният председателски съвет на Общинския съвет в Сандански. За дневния ред на следващата сесия се слага на тезгяха общински имот на кооперативния пазар, известен като “Почивно дело”. Собственикът е депозирал заявление да закупи земята, върху която е построена сградата. Пазарната цена на земята е 117 000 лева, обясни ОбС председателят Николай Шаламандов. Становището на председателския съвет единодушно бе да се даде съгласие община Сандански да продаде земята на собственика на сградата.
Предстои да бъдат прегласувани три върнати решения от областния управител Бисер Михайлов. Първото е за помещение, което бе предоставено за безвъзмездно ползване от Планинска спасителна служба. Помещението може да се отдаде за възмездно ползване срещу определена цена. Второто е гласуваното решение за смяна на предназначение на имот и третото е за даване на съгласие за изграждане на гараж на ул. “Асен Златарев”. Предстои да бъде гласувана и актуализацията на бюджета на общината за 2020 г. На второ четене предстои да бъде приета наредбата за отпадъците на територията на община Сандански, както и наредбата за жилищните нужди.
В дневния ред е и предстоящо гласуване за учредяване на Съвет по социалните услуги. Ще се обсъжда и искане за освобождаване от такса смет на училищата и детските градини за 2021 година. Директорите на училища и детски градини настояват да бъдат освободени с 50 процента от плащане на таксата.
ВАНЯ МАНЧЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *