ОбС – Сапарева баня пусна за продажба апетитен парцел в Паничище по 103 лв./кв.м, харесан от бизнесмена Олег Петров, разреши и ПУП за два хотела…

На редовно заседание на ОбС – Сапарева баня общинските съветници гласуваха да се продаде имот от 840 кв.м в курортното селище Паничище по 103 лв. на кв.м без ДДС. Апетит към имота има бизнесменът Олег Петров от Дупница, който строи хотел до обявения за продажба парцел, но цената му се виждала висока, съобщи общински съветник по време на заседанието. Бизнесменът от Дупница могъл да си позволи цена от 70,00 лв. на кв.м. Продажбата на имота да се извърши чрез търг, решиха общинските съветници.

Олег Петров и двамата му синове са собственици на най-луксозния хотел в Сапарева баня, където цената на една нощувка е от 180 лв. до 340 лв. Така че цена от 70 лв./кв.м за апетитния терен в курорта Паничище е почти символична, коментират запознати. 

Общината в Сапарева баня обявява за продан и парцел от 340 кв.м до хотела на самоубилия се собственик на фалиралата „Дупнишка популярна каса“ Георги Близнаков. Хотелът от близо две години е собственост на видинската фирма „П и М Консултинг“. Общинските съветници са гласували цена на обявения за продажба парцел 92 лв. на кв.м без ДДС. Това е трети опит за продажба на парцела.

Местните управници дадоха съгласието си за ПУП за строеж на два хотела. Единият ще се строи в м. Ридо край Сапарева баня от собственика на автокъща в Дупница Николай Чечев, а другият от дупничанина Кирил Атанасов. Неговият хотел ще е до минералната баня в Сапарева баня.

В момента два хотела до банята са почти готови – на Кирил Зарев и на концесионера на минералната баня Иван Илчев. Срещу тях се издига 4-етажен хотел на Олег Петров. До тези хотели ще строи Кирил Атанасов. Гледката около минералната баня в Сапарева баня вече наподобява на тази с многото хотели в Банско и опасенията на местните жители са зеленината в курортния град да не се замени от големи бетонни сгради.

Концепцията на общината за развитието на Сапарева баня е да се строят големи хотели, които да привличат повече туристи. В същото време е на изчерпване минералната вода, за която Общинският съвет щедро гласуваше разрешение за ползване на хотели и по-големи къщи за гости. Общината получава приходи от минералната вода по 1,20 лв. на куб.м. За момента е спряно издаването на разрешителни за минерална вода.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *