Топ теми

ОбС – Сапарева баня разреши на собствениците на Балнеосанаториума да имат 2 партиди за минералната вода, така ще плащат по-малко

Общинските съветници в Сапарева баня дадоха вчера съгласието си ползваната минерална вода от Балнеосанаториума да се раздели на две партиди. Решението е заради депозирано писмо от ръководството на санаториума с искане да има две отделни партиди за минералната вода – едната само за басейна и къпалнята, другата за балнеолечение. Причината за искането е, че Общински съвет има намерение да гласува по-ниска цена за минералната вода, използвана за спортни и развлекателни нужди.

Така собствениците на Балнеосанаториума ще плащат по-малко пари.

Както „Струма” писа, в момента 1 куб.м минерална вода струва по 1,20 лв. По време на заседанието стана ясно, че санаториумът в Сапарева баня използва общо 59 000 куб.м минерална вода за година.

Стана ясно, че минералната вода, която извира 18 л/сек., е отдадена вече изцяло за ползване на туристически обекти. Останали са само 5л/сек. за евентуален голям инвеститор.

По този повод общинският съветник от БСП Явор Дамянов заяви: „Няма минерална вода за раздаване. Количествата са изчерпани, само ако някой собственик на хотел или друг туристически обект се откаже от ползването на минерална вода, количеството, което той е ползвал, може да се даде на друг. Останали са само 5л/сек., които се пазят за голям инвеститор. Последни получиха разрешително за минерална вода председателят на ОбС – Сапарева баня Васил Маргин и общинският съветник от ГЕРБ Николай Мертекчийски.

Преди няколко месеца създадохме комисия за преразглеждане  начина за раздаване на минерална вода, но тя все още не е заседавала”, заяви Я. Дамянов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *