ОбС шефът К. Костадинов иска оставките на управителите на ВиК и „Ученическо хранене“ – Дупница

На сесия през юли съветниците гласуват процедури по избор на нови шефове на общинските дружества

Стартират процедурите по избор на управители на общинските дружества ВиК и „Ученическо хранене“ в Дупница. Очаква се това да стане на заседание на ОбС този месец. Това стана ясно на брифинг на председателя на ОбС Костадин Костадинов.

Докладните записки вече са внесени от Костадинов. Преди няколко дни, по време на последната сесия, притиснат от колегите си съветници, той заяви, че ще поиска оставката на Христо Пигов, който не присъства при приемане на отчета на дружеството, което управлява – „Ученическо хранене“.

Що се отнася до шефа на водното дружество Илия Илиев, неговия договор за управление е изтекъл отдавна.

“Договорът, който подписах при назначаването ми през 2013 г., изтече преди 5 години. Тогава беше анексиран до провеждане на конкурс. Сега насрочват конкурс и аз напускам. Няма драма”, заяви по телефона за „Струма” Ил. Илиев.

Същевременно стана известно, че Илиев вече е внесъл бизнес  плана на дружеството, според който цената на водата в община Дупница се предлага да бъде около 2 лв. КЕВР обаче може да разгледа и одобри плана едва когато община Дупница напусне фактически ВиК Асоциацията. Готов е и бизнес планът на „Кюстендилска вода“, според който цената на водата през 2022 година ще бъде 2.72 лв., като се очаква да стигне нива над 3,50 лв. в следващите години.

Костадинов съобщи, че следващото заседание на ВиК Асоциацията ще бъде на 27 юли и призова областният управител и кметовете на останалите общини да гласуват „за“ напускането на Дупница на обособената територия.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *