Обувна фабрика, оценена на 637 000 лв., обявена за продан заради необслужвани ипотеки

637 665.95 лв. оценка получи обувната фабрика в петричкото с. Беласица за публичната продан, обявена от съдебен изпълнител за 20 май 2021 г.

Предприятието, собственост на „Моник“ АД, се продава заради необслужвана ипотека, учредена преди 3 г., по която собствениците му Бруно Феракути, Огнян Павлов и Христо Дремджиев не успели да връщат кредита. Цената е впечатляваща, защото производствената база се простира върху терен от 9454 кв.м в местността Ибримица, а едноетажната сграда върху нея е с площ 2158 кв.м /сн. 1, 2/.

И втори апетитен обект за продажба в община Петрич се появи миналата седмица в обявите на частните съдебни изпълнители. Тази е за незастроен парцел от 2361 кв.м в най-големия жилищен квартал на общинския център „Цар Самуил“, а оценката му е 100 396 лв. с ДДС /сн. 3/.

Теренът е собственост на „Металпром инвест“ ЕООД – дружество на Росен Филипов, съпруг на директорката на дирекция „Административно-правна, иновации и развитие“ в община Петрич Рилка Филипова. И тази фирма, която се занимава с изработка на оранжерийни конструкции, ще се раздели с имота заради ипотека. Преди няколко месеца поради невъзможност да се издължи на кредиторите си собственикът й Росен Филипов стана клиент на същия съдебен изпълнител и с жилищна сграда с магазин и гараж на ул. „Стою Хаджиев“ 14, отново в кв. „Цар Самуил“. Кооперацията, която е на етап груб строеж, още е без ток и вода и се разпродава на апартаменти.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *