Обществена поръчка изправи една срещу друга четири фирми, борят се за 1 200 000 лв.

Две фирми и две благоевградски обединения се борят за обществена поръчка от 1 200 000 лв. за изграждане на улица „Найден Геров” в Банско. Заявления за участие в процедурата са подали „Галчев Инженеринг“ ЕООД, представлявана от Любомир Галчев, която е декларирала като трето лице и другата фирма „Фармвил“ ЕАД. Оферта е подала и хаджидимовската „А-строй“ ЕООД, представлявана от Венцислав Амзов, както и Обединение „Найден Геров Банско 2019“ и ДЗЗД „Благоустройство Банско 2019“, двете фирми със седалище в Благоевград.

След преглед на техническите предложения на участниците и извършената проверка за съответствие с критериите за подбор комисията е установила пропуски в документите на ДЗЗД „Благоустройство Банско 2019“ и е даден петдневен срок за отстраняване на констатираните несъответствия. При останалите трима участници пропуски не са констатирани и те са допуснати до следващия етап на процедурата – отваряне на ценовите оферти.

В Обединение „Найден Геров Банско 2019“ влизат като съдружници двете благоевградски фирми „Пиринстройинженеринг” на Васил Костов и Стефан Стоев и „Престиж бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, която е посочена и като водещ съдружник.

В ДЗЗД „Благоустройство Банско 2019“ партньорите също са известни благоевградски фирми. Водещ партньор в консорциума е фирмата на Костадин Обецанов – „Благоустройствени строежи“ ЕООД, а „Браво Строй“ ООД, представлявана от Димитър Янков и Илия Узунов, е партньор.

Улица „Найден Геров“ е от важните инфраструктурни обекти в града. Целта е след ремонта да бъде изведено транзитно преминаващото движение извън града.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *