„Растер юг“, „ДК Благоевград“ и „Вантроник“ се конкурират за мащабния ремонт на ІІІ ОУ „Д. Талев” за 448 000 лв.

Минимална преднина в ценовата оферта нареди вчера благоевградската фирма „Растер юг“ на Антон Муртов и Радослав Костов начело в неофициалната класация за избор на изпълнител на мащабен ремонт на сградата на ІІІ основно училище в Благоевград и част от двора му. Преди време бе обявена обществена поръчка, от която обаче не бе излъчен победител, тъй като и трите дружества, депозирали оферти, се оказа, че не отговарят на изискванията на възложителя. Затова се наложи общината да покани други фирми да участват в процедурата за договаряне без предварително обявление, тъй като строителните дейности се финансират по европейски проект с малко участие и на държавата и протакане на избора би забавило изпълнението му.  Конкурентите  „Растер юг“ ООД,   регистрираната в Симитли „Вантроник“ ЕООД на Иван Давидков и „ДК Благоевград“ ЕООД със седалище в с. Покровник на Борис Боцев вчера депозираха предложенията си и в ранния следобед назначена от кмета комисия отвори офертите им. Около час и половина бяха необходими на специалистите  да разгледат представената техническа документация, за да се произнесат, че и трите поканени дружества отговарят на критериите за подбор на изпълнител. С жребии, според изискванията на процедурата, упълномощените представители на собствениците определиха реда на отваряне на ценовите предложения и заради възможността в последния момент да направят корекции в цената и техническото предложение влизаха един по един в залата. Първата отворена оферта бе за 447 521,52 лв. на „Растер юг“ ООД. Само със 715 лв. по-високо бе предложението на „ДК Благоевград“ ЕООД – 448 237,35 лв., а на „Вантроник“ ЕООД – бе 448 356,28 лв.

Минималната разлика в цените може да размени местата на участниците в крайното класиране, тъй като тежестта на ценовото предложение не е определяща при избора на изпълнител, вземат се предвид и останалите критерии, като например срокове на изпълнение. До дни комисията ще обяви класирането, което ще представи на кмета на Благоевград с предложение за сключване на договор.

Прогнозната сума за ремонта на III училище бе 448 368 лв. Той включва обновление на санитарните възли, парната инсталация, освежаване и оборудване на класните стаи и коридорите, решаване на проблема с водопровода в двора и включването му към градската мрежа и др. 

ДИМИТРИНА АСЕНОВАПредставителите на фирмите участници теглиха жребии за реда на отваряне на ценовите им оферти от комисията

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *