Ситуацията с коронавируса в Дупнишко ескалира! Затвориха Общината за дезинфекция заради заразени служители, линейка се отзова за една смяна на 10 адреса…

Ситуацията с коронавируса в Дупнишко ескалира, вчера до 15 ч. дежурен екип на Спешен център се е отзовал на 10 адреса – два пъти до град Рила за двама пациенти, до с. Самораново за една жена и за още 7 души в Дупница, всичките с Ковид-19. Отделенията в общинската болница са пълни и новозаразените се приемат в частната болница. Само един лекар от дневната смяна пътува с линейката за пациенти с Ковид-19.
В инфекциозно отделение са настанени 16 души и няма свободни места. В ортопедичното отделение, което е превърнато в Ковид отделение, са настанени 6-има пациенти в тежко състояние.
В същото време се търсят лекари за триажния кабинет, който ще заработи след дни.
Д-р Крум Бонев заяви пред “Струма”: “Засега сме осигурили екипи за първите дни. Предложили сме на джипита да работят и в кабинета. Заплащането е високо”, заяви д-р Кр. Бонев, но не пожела да назове колко ще се плаща на екипите.
Както “Струма” писа, общината в Дупница предостави бившия Дом за деца в неравностойно положение “Олга Стоянова”, където да се отвори триажен кабинет при нарастващия брой заразени в Дупница и околните общини. В Ковид отделенията в общинската и частната болница в Дупница се настаняват пациенти от общините Дупница, Сапарева баня, Бобошево, Бобов дол, Рила и Кочериново.
И в Общинска администрация – Дупница има служители с коронавирус, тя беше затворена вчера в 14,30 ч. за пълна дезинфекция. От вчера 57 ученици от СЕУ “Св. Паисий Хилендарски” са на онлайн обучение заради заболяване на двама учители.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *