Общината в Кюстендил помогна на 10 семейства с репродуктивни проблеми

10 семейства от община Кюстендил с репродуктивни проблеми са получили финансиране до 3000 лв. от Общинския фонд за асистирана репродукция през 2020 г. Родените деца през миналата година от отпуснатите средства са 7. Това става ясно от отчета на Комисията по организиране на дейността и разпределение на средствата от Общинския фонд за асистирана репродуктивност. Председател е заместник-кметът по социалните дейности Радмила Рангелова. В състава влизат  общинските съветници д-р Маргарита Исталиянова, д-р Лилия Чингарска, Кирил Станчев и Йордан Тодоров, както и главният юрисконсулт на общината Албена Паунова, старши експерт социална политика Ивона Кирилова, старши експерт социални дейности Росица Амзова и Румяна Райчова – главен счетоводител.

От отчета става ясно, че през годината подадените документи са били от 10 семейства и лица, живеещи на семейни начала.

Както „Струма” писа, от 2013 г. досега отпуснатите средства за семейства с репродуктивни проблеми са спомогнали да се родят 24 бебета. Общият размер на изплатените средства в периода от 2013 до 2020 година са в размер на 204 478,11лева. За същия период са се възползвали 73 семейства с репродуктивни проблеми.

„До момента комисията е работила отговорно за постигане на основната цел – подпомагане на колкото се може повече семейства за разрешаване на този важен за цялото общество житейски проблем. Искрено се надявам с конструктивност, отговорност и градивност комисията да продължи своята работа по същия начин и следващите години”, казва в заключение заместник-кметът Радмила Рангелова.

Отчетът на комисията ще се обсъди и на първата за годината сесия на местния минипарламент.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *