HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Общината в Сандански размаха голямата секира и отряза мераците на таксиджиите

Съветниците от Комисията по бюджет и финанси отрязаха мераците на санданските таксита за нови 12 местостоянки на три улици, обособени като “синя зона”. Новите паркоместа са посочени да са на ул. „Воден”, срещу търговски обект ГУМ, на ул. “Мара Бунева”, на гърба на сградата на Районен съд – Сандански и в жк „Спартак”.

Съветникът Живко Иванов, поясни, че така направеното искане е некоректно и неиздържано. Живеещите на улиците, попадащи в „синя зона”, плащат за едно паркомясто по 300 лева на година.

„Таксиметровите превозвачи плащат данък в общината за фирмата си 300 лева, като за целта имат и регламентирано място, докато живеещият на улицата няма гаранция, че паркомястото му ще е свободно, когато иска да паркира пред дома си”, поясни съветникът Явор Аргиров.

„Въпреки че имам приятели таксиметрови превозвачи, не съм съгласен на улиците, обособени за тип „синя зона”, да се разкриват нови стоянки за таксиметровите шофьори”, добави той.

Аргиров обяви пред колегите си съветници, че на предстоящото редовно заседание, когато таксиметровите шофьори влязат в залата и искат да се разкрият нови стоянки, колегите му трябва да го подкрепят, а не да гласуват под натиск от страна на таксиджиите.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *