ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ДАДЕ 14 ИМОТА ПОД НАЕМ ЗА 10 Г.! Благоевградчанин с бизнес в София иска да прави разсадник за туи върху две ниви край Зелен дол

Благоевградчанин с бизнес в София иска да прави разсадник за туи край благоевградското село Зелен дол  на метри от кръговите кръстовища при автомагистрала „Струма”. Антонио Богданов спечели два търга за отдаване под наем на общинска земя, но изпрати на наддаването кума си, защото по същото време в Гърция бе ангажиран да организира логистиката на снимки на филм с участие на Антонио Бандерас. Благоевградчанинът нае две съседни ниви в местността Реката за срок от 10 г. Едната нива е с площ 699 кв.м и начална наемна цена 21 лв., а другата – 655кв.м, и старт на наддаването от 19,65 лв.

Предприемачът предложи по 150 лв. и измъкна двата общински земеделски имота от конкурентите си ЕТ „Стеф-Евгения Чапова” и „Миле Инженеринг” ЕООД на разложанина Георги Фарфаров, предложили 42 лв. и 22 лв.

Общо 14 земеделски имота отдаде във вторник община Благоевград на търгове за стопанисване за срок от 10 г. Съпрузите Любима и Стефан Мишеви, които имат животновъдно стопанство, наеха две ниви в района на с. Мощанец в местността Каменна страга с обща площ 11 881 кв.м, за които ще внасят в общинската хазна 122 лв. на година. Фирмата „Сиско Консулт Проект” ЕООД на Нина Ослекова, чието име нашумя заради претенциите им да строят върху наследствения си имот в зоната на паркинга зад Съдебната палата в Благоевград, нае 4 ниви в землището на с. Дренково. Упълномощеният представител на дамата обясни, че терените са около къщата им и иска да ги загради, за да не влизат овце и кози да му пакостят. Първите три ниви са в местността Зевнико-Страната и общата им площ е 1981кв.м, а най-голямата е в местността Ридо и е 22 222 кв.м. За всички общински имоти Ослекова ще плаща  2432,94 лв. наем  на година. Тя загуби наддаването за нива от 69 963 кв.м в местността Вачарци, спечелено от  Мирко Величков с оферта от 3514 лв. при начална цена от 1049,45 лв.

 Лефтер Субашев успя да спечели два търга за ниви в землището на с. Церово, едната с площ 10 192 кв.м, а другата – 4531кв.м, и за тях ще внася по 145 лв. на година в общинската каса. Субашев загуби наддаването за нива от 4 531 кв.м в местността Извикашина, тъй като офертата му бе с 3,01 лв. по-ниска от тази на Антон Укев, предложил  61,01лв наем. Укев игра и за още една нива в землището на с. Церово в местността Друма с площ 14 052 кв.м, но загуби от Кирил Войнов, който даде 510 лв. годишен наем. При начална цена 32,12 лв. за общински имот с площ 1784 кв.м в района на Айдаровско дере в благоевградско землище Атанас Гюрев предложи  111 лв. и ще го стопанисва през следващите 10 г.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *