Община Благоевград финансира с 20 хил. лв. „Jumaya Stage fest”, входът за феновете е безплатен

Хотелите в Благоевград са пълни за предстоящия уикенд за второто издание на фестивала „Jumaya Stage fest”. Това заяви вчера бизнесменът Иван Кацарски на пресконференция по повод събитието, насрочено на 7, 8 и 9 юни. Мястото на феста остава непроменено и сцената ще се вдигне при градинката пред НАП, разликата от миналата година обаче е, че сега входът ще е без билети и удоволствието ще е безплатно за всички ценители, тъй като събитието е финансирано от общинския фонд „Култура” с 20 хил. лв.

Зам. кметът по културата Христина Шопова информира, че на сайта на общината е публикувана пълна информация как да се кандидатства за финансирането чрез фонда.

„Първото издание беше експеримент, от който отчетохме грешките си, за да стане по-добре настоящото“, призна Иван Кацарски и разкри, че при разбора обобщили, че загражденията на фестивалната зона не стояли добре и че им било изключително неудобно да молят родителите с малки деца да освободят детската площадка след 19 часа заради фестивала. Различното във второто издание на „Jumaya Stage fest” е стиловото разнообразие в музиката първата вечер с групите „Мерудия“, „Ekoo Balkan Samba” и хардлайнерите  от „Акага“, докато втората отново се залага на рока с младите надежди от студио „Фа диез“, английските групи „Leontas” и „Sevi”, и на финала Д2 с Любо Киров. „Той ще изпълни някои от хитовете на Д2, част от своите хитове и новите си песни, ние също ще излезем с най-новото от продукцията си“, съобщи Димитър Кърнев от Д2.

„Важно е бизнесът в града да подкрепя подобни инициативи и да се включва в тях, макар че все още са малко съмишлениците ни. Дано догодина да ни се обадят с предложения за 5 нощувки или няколко ваучери за обяд или вечеря, защото очакванията ни са събития като „Jumaya Stage fest” и останалите фестивали да напълнят не само хотелите, но и магазините, и заведенията“, отбеляза Иван Кацарски.

По време на фестивала ще има арт базар, в който са заявили участие артисти, художници и приложници от цялата страна.

„В последния фестивален ден ще има неделно училище със светила на нашия музикален пазар, като световната ни звезда Иван Шопов, който ще покаже на възрастни и деца как се получава всичко, което се случва на големите сцени. Евгени Господинов пък ще проведе обучение по техника на пеене. Ако от фестивала излезем на печалба, ще я инвестираме отново в култура в Благоевград“, обеща Ив. Кацарски.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *