Община Бобов дол отново отправи покана към „Даци-Р” да поеме междуградските автобусни линии, липсват други кандидати

За втори път община Бобов дол е изпратила покана до фирма “Даци-Р” да извършва превоз на пътници от миньорския град до селата в общината и Дупница. Други кандидати за поръчката няма. Фирмата, собственост на Румяна Николова, беше единствената, която осигуряваше обществения транспорт в общината, но преди година се отказа заради липса на дотации.

„Курсовете от Бобов дол до Дупница си покриват разходите. Но по останалите курсове, като тези до селата Голема Фуча, Мала Фуча… работим на загуба. От община Бобов дол получаваме дотации само за карти за ветерани от войните и инвалиди”, заяви за „Струма” собственичката на “Даци-Р” Румяна Николова и допълни: „Работим на загуба, но имаме уговорка с кметовете на малките села да намалим курсовете и вместо всеки ден автобуси ще пътуват по два или три пъти седмично. Надява се да се договорим и с общината. Ние сме единствената фирма, извършваща превоз в общината, други не желаят, тъй като нямат печалба”, заяви Р. Николова.

„Кандидатствахме по програмата 60/40. За 24 шофьори държавата ни отпусна 6000 лв. Дори и сега, в условията на пандемия и липса на работа, не сме оставили хората без заплати. Може да са по-малки от тези, но имат средства да преживеят. Не можем да отворим сезона в Гърция заради пандемията. Във Фриньо имаме три къщи за гости. Съседи ни казаха, че са обрасли в трева около 1,5 м. Заради забраната да се излиза извън страната не можем да отидем. Не мога да изпратя и работници да почистят стаите. Надявам се сезонът да започне и през юли вече да имаме първите гости”, заяви Николова.

„Стараем се да задържим шофьорите на работа, тъй като няма желаещи да работят с автобуси. Много е изнервящо да се извозват хора. Всеки е с претенциите си. Шофьорът трябва да угоди на 50 души в автобуса. Връщат се от курсове пребити от умора и общуването с пасажерите”, заяви още Николова, чиято фирма е в този бизнес от близо 20 г.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *