Община Бобов дол плаща още 100 000 лв. стари задължения на хосписа

100 000 лв. стари задължения на общинския хоспис, който е затворен от няколко месеца, има да плаща още община Бобов дол. Това стана ясно на заседание на ОбС вчера.

Общинският съветник от БСП Валери Радлев обвини ръководството на общината и Общинския съвет, че не защитават имуществото на общината.

“Срам ме е! Ние, общинските съветници, имаме вина да се стигне дотам в община Бобов дол да няма здравеопазване. Виновен е и кметът на общината Елза Величкова. Какво направихме ние като ръководство на общината? Дадохме общинския хоспис на Борис Дали. Затворихме болницата, защото не платихме 72 000 лв. задължения на общинската болница и тя отиде в ръцете на Борислав Делибалтов. През 2017 г. Христо Ковачки внесе в болницата 1,3 млн. лв. концесионна вноска за мините. Толкова ли не можаха да се заделят 72 000 лв. и сега да имаме общинска болница, а не да плащаме задължения на хосписа? Днес гласуваме да се изплатят още 4000 лв. за разноски на съдия-изпълнител за хосписа. Хората от Бобов дол ще ни линчуват. Аз няма да гласувам докладната записка за приемане на отчета на хосписа за 2020 г. Гласувам „против” и изплащането на 4000 лв. хонорар на частен съдебен изпълнител. Говори се да се обяви в несъстоятелност и Медицинският център в Бобов дол. Остават само двама лични лекари, които да се грижат за здравеопазването на цялата община”, заяви Радлев.

С мнозинство обаче общинските съветници приеха финансовия отчет на хосписа за 2020 г. 

Валери Радлев постави и въпроса защо общината е допуснала да се затвори хранителният магазин до сградата на кметството в Бобов дол и на улицата без работа остават 6 жени.

На въпроса на Радлев кметът на община Бобов дол адвокат Елза Величкова отговори, че магазинът е частна собственост на Христо Ковачки и той решава дали да го затвори или не. “В помещението на затворения магазин до дни се нанася верига хранителни магазини. Договорът вече е подписан”, заяви общинският съветник от БЗНС Красимир Чаврагански. Общинските съветници гласуваха да се продадат два общински имота в село Бабинска река на производител на биопродукти. Той обработвал около 2 дка и е поискал от общината да му продаде още 1 декар ниви.

На заседанието на ОбС вчера бяха направени изменения в Наредбата за гробищните паркове в общината, с които се предвижда да се назначат по един работник в гробищните паркове в селата и двама в града, които да се грижат за чистотата им.

Местните парламентаристи дадоха съгласие да се проведе явен търг за помещения, в които се помещават читалищата в общината. Първоначалната цена за кв.м е символична -10 ст.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *