Община Бобов дол продава 35% от бившия хлебозавод, софийски инвеститор ще произвежда там високотехнологични горелки

Община Бобов дол продава дела си от бившия хлебозавод в миньорския град. Софийска фирма ще разположи в халетата завод за високотехнологични горелки.

На предстоящото заседание на ОбС на 29 април местните  парламентаристи трябва да дадат съгласие общината да продаде  дяла си от 35 % от бившия хлебозавод на съсобственика Валентин Ризов от село Мламолово, община Бобов дол. Той има магазини в родното си село Мламолово и притежава 65% от имота. Приватизацията на общинския хлебозавод е извършена през 2000 г.

В. Ризов е договорил със столична фирма да й продаде сградата,  в която да разположат завод за производство на  високотехнологични горелки. Представител на фирмата е разговарял с общинското ръководство и е заявил, че ще отвори около 50 работни места първоначално. Това ще намали безработицата в миньорският град, която в момента е около 9 % след затваряне на мината. В местните средни училища могат да се отворят паралелки за специалисти в технологичния процес. Горелките ще се произвеждат при топенето на пластмаса при 1000 градуса.

На предстоящото заседание на ОбС в Бобов дол ще се разгледа искане от дългогодишния гастарбайтера в САЩ Васил Велков от с. Коркина да изработи ПУП на собствен имот, върху който има намерение да построи халета, но не се уточнява с каква цел. 

Общинският съветник от БСП Валери Радлев пък е внесъл докладна записка, с която иска община Бобов дол да се включи в плана за възстановяване и устойчивост на България чрез т.н.  “Зелена сделка”, на която общината в Бобов дол е бенефициент. Радлев настоява общината да разработи инфраструктурни проекти – водопроводи, пречиствателни станции за питейна вода, както и да се изгради индустриална зона в Бобов дол, да се газифицира градът и три от селата…

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Мисли на един бобовдолец

    Производство, при което се преработват пластмаси при температура над 1000 градуса, едва ли е екологично и безопасно. Ако беше такова, щеше да е в София. Бобов дол няма да се превърне в добро място за живот.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *