Община Дупница очаква 1 435 000 лева приходи от управление на собствеността, отново пробва да продаде бившата „Тютюнева промишленост“

Община Дупница очаква 1 435 000 лева от управлението и разпореждането с имоти, които са общинска собственост. 150 000 лева са планираните приходи от отдаване под наем на общински помещения, 110 000 лева от наеми на терени, 25 000 от рекламна дейност и 30 000 лева от наеми на жилища. 300 000 лева пък са планирани от аренда на земеделски земи. Същата сума е прогнозирана от продажбата на общински имоти, половин милион лева се очакват от уредени вещни права. Концесиите би трябвало да донесат още 20 000 лева в общинската хазна.
Планираните разходи за техническите дейности, оценки и поддръжка на имотите е в размер на 69 000 лева.
Кметството има намерение да продаде, предостави под наем или на концесия помещенията на бившата „Тютюнева промишленост”, която се намира на “Яхинско шосе”. Припомняме, че предишното общинско ръководство на няколко пъти се опита да продаде имота, но все удряше на камък. След това опита и да го отдаде под наем, но отново без успех.
Други такива помещения има в сградата на Бюрото по труда, бившия Учителски институт, “Напоителни системи”, старата поликлиника, както и множество поземлени имоти на територията на града и в селата.
В докладната записка са посочени още доста терени в римския квартал “Каваклия”, централната улица “Св. Иван Рилски” и улиците “Страхил войвода”, “Пролет”, “Люляк” и “Цар Симеон Велики”.
Тя ще бъде разгледана на предстоящата сесия на местния парламент, насрочена за 25 януари.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *