Община Дупница подари кметство за 100 000 лв. на Яхиново, селото вдигна празненство

Село Яхиново официално има свое кметство. Градоначалникът на Дупница Методи Чимев официално връчи документите на кметицата Софка Скоклева, както и икона на закрилника на българите Свети Иван Рилски. Жителите на селото се бяха подготвили с тържество и кратка музикална програма от местната певческа група.

“Кметът беше обещал, че проблемът със сградата, който е от много години за нас като село, ще бъде разрешен. Ремонтите се налагаше да си ги правим сами – съвместно кметството и общината. Вече мислим да се включим по някоя европейска програма. Служители от общината идваха да правят оглед. Сега имаме възможност да ремонтираме помещенията, за да може хората от селото да се събират за различни мероприятия. През пролетта възстановяваме дейностите и по изграждането клуба, който е в съседство. Няма да крия, много съм горда и щастлива, че получихме кметство”, не криеше емоцията си Скоклева. Тя дари Методи Чимев със знамето на Яхиново, както и с вода от лековития извор на селото.

“Вариант сме разработвали и с построяването на нова сграда, което обаче беше свързано с повече разходи и много време. В крайна сметка успяхме да постигнем договорка и да откупим настоящата сграда. Официално покупко-продажбата е факт и жителите на Яхиново са вече собственици на имота. Общината, разбира се, ще продължи да помага”, лаконичен бе Методи Чимев.

За сградата община Дупница брои 100 000 лева.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. чичо

    Интересно не разбрах къде отиват парите от продажбата на собствената сграда на село Яхиново ??????????????????????????????????????

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *