Община Дупница почете 19 г. от смъртта на Невена Коканова

Община Дупница отдаде почит към иконата на българското кино и театър Невена Коканова. Представители на община Дупница, актьорите от ДТ „Невена Коканова“ и общественици поднесоха цветя пред берелефа й, който се намира на сградата на театъра, и с минутка мълчание почетоха 19 години от смъртта на обичаната актриса, чието име носи и дупнишкият театър.

Художественият ръководител на театъра, актьорът Славчо Пеев, сподели свои спомени за Невена Коканова: „Невена Коканова беше страхотно красиво и всеотдайно същество. Пътувахме много, но не ни даваше ние да караме, тя ни качваше в колата, обикаляхме България, страхотно мъжко момиче… Тя имаше уникално чувство за снимка, за светлина… усещаше какво пада върху нейното лице и заставаше така, че това беше най-красивото лице на този свят. Уникален, добър човек, който е готов в момента, ако му кажеш: „Ела, Венче, да свършим тази работа”, идва, кара, помага, невероятна женственост и заедно с това и мъжка готовност да ти помогне. Не съм срещал такъв човек. Страшно чувствително същество… Ние всички в театъра неслучайно бяхме влюбени в нея.

Едновременно с това със Стоянка Мутафова правеха доста артистични щуротии. Излизаха по време на представление, облечени в коренно различни от определените костюми, след което получаваха мъмрене и ги наказваха и с пари, но те не се спираха”, сподели развълнуван актьорът Славчо Пеев.

Легендарната актриса си отиде от този свят през 2000 г. НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *