Община Дупница превръща запустелия детски лагер в м. Марков камък в учебно-квалификационна база

Бившият детски лагер в местността Марков камък над Самораново да бъде преустроен в учебно-квалификационна общинска база, има намерение екипът на кмета Методи Чимев. Проектирането за реализация на идеята е заложено в проектобюджета на община Дупница за тази година и е в размер на 20 000 лв. от собствени приходи.

Ученическият лагер се ползваше преди 1989 година, но оттогава пустее и постройките в района се рушат. Идеята за намерението е да бъде възстановена административната сграда и преустроена с нужните помещения – офиси за персонал, помещения за хранене, зала за семинари, кухня и т.н., като отделно от нея да бъдат позиционирани и възможен брой къщички, тип бунгала за нощуване и район за свободно време и занимания.

“Варианти за финансиране има, но нека стигнем до този етап. Преди това трябва да извървим административния път, който отнема немалък период от време. Мястото е много спокойно и красиво. Изграждането на такава база ще даде възможност за провеждане на семинари, симпозиуми, различни групови посещения от ученици… Идеята и целта са ясни, защото не може да оставим това място да продължава да се руши. Предварително готовият проект ни дава предимство за осигуряване на финансирането след това за реализацията”, коментира кметът на общината инж. Методи Чимев.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *